6f2ec7b7-80da-4889-b63d-e23c9d09df3e
abdominoplastie

Abdominoplastie

Preț de la
3.000 €

Abdominoplastie

abdominoplastie

Preț de la
3.000 €

Abdominoplastia, cunoscută și sub numele de "tummy tuck", este o procedură chirurgicală care vizează îmbunătățirea aspectului abdomenului prin eliminarea excesului de piele și grăsime, și corectarea diastazisului abdominal. Această intervenție chirurgicală este recomandată persoanelor care au avut o scădere mare în greutate, care au ramas cu un exces de piele și/sau grăsime avand astfel un așa zis șorț abdominal. După una sau mai multe sarcini, unele femei rămân cu o laxitate tegumentară importantă la nivel abdominal iar masa musculara prezintă un diastazis sau o zonă de separare între cei doi mușchi drepți abdominali. 

Se efectuează o incizie în partea inferioară a abdomenului, în zona cunoscută sub numele de pliul inghinal, și se îndepărtează excesul de piele și grăsime. De asemenea, mușchii abdominali pot fi strânși și reancorați pentru a crea un abdomen cu aspect plat. În unele cazuri, poate fi necesară repoziționarea ombilicului în decolările majore ale peretelui abdominal.

Perioada de recuperare după o abdominoplastie poate varia în funcție de complexitatea procedurii, dar, în general, pacienții pot reveni la activități ușoare după câteva zile și la activități mai intense după câteva săptămâni.

Este esențială respectarea recomandărilor și indicațiilor medicului cu privire la îngrijirea postoperatorie și evitarea efortul fizic excesiv în primele săptămâni.

Ca orice procedură chirurgicală, abdominoplastia implică anumite riscuri și complicații potențiale, cum ar fi infecții, sângerări excesive, cicatrici inestetice sau reacții adverse la substanțele din medicația postoperatorie. 


Rezultatele abdominoplastiei pot fi spectaculoase pentru pacienții care se confruntă cu probleme de piele excesivă și diastazis al mușchilor abdominali. Cu toate acestea, este important să înțelegeți că rezultatele finale pot dura câteva luni pentru a se contura pe deplin, iar menținerea unui stil de viață sănătos este esențială pentru a menține aspectul obținut și mult dorit.

Înainte de a efectua această intervenție chirurgicală este necesară efectuarea unor analize sanguine și investigatii paraclinice precum ecografia abdominală pentru a exclude alte efecțiuni care ar putea interfera atât cu procedura chirurgicală dar și cu perioada de recuperare postoperatorie.