foto-labioplastie
reductie-mamara

Reducție mamară

Preț de la
4.000 €

Reducție mamară

reductie-mamara

Preț de la
4.000 €


Reprezintă reducerea volumului sânului prin excizia țesutului mamar în exces dar și prin remodelarea acestuia. Inciziile sunt asemănătoare mastopexiei în “T” inversat: periareolar, în polul inferior al sânului și în șanțul inframamar.


Este necesar cel puțin un consult preoperator în care se realizează anamneza pacientei, se fac măsurătorile noilor dimensiuni ale sanului dar și stabilirea investigațiilor paraclinice preoperatorii necesare. Consultul preanestezic se poate face oricând într-o dată ulterioară dar înainte de ziua intervenției chirurgicale.


Intervenția chirurgicală se realizează cu anestezie generală și are o durata de aproximativ 4 ore. Pacienta este cazată în clinică în noaptea imediat următoare, urmând ca adoua zi să se externeze și să stabilească de comun acord cu medicul curant data următoarelor consulturi postoperatorii.


Aspectul imediat postoperator al sanului este unul teșit urmând ca în următoarele 6 luni acesta să se remodeleze, căpătând aspectul dorit.

Este necesar purtarea unei bustiere elastice în permanență timp de 6 săptămâni postoperator, ulterior 6 săptămâni doar pe timpul nopții.


Îndepărtarea definitivă a pansamentelor se face la două săptămâni postoperator. 


Cicatricea postoperatorie trebuie masată cu unguente pe bază de silicon care ajută la o vindeare naturală și armonioasă. Expunerea la soare este de evitat pană la aproximativ un an. 


Reluarea activității fizice de rutină cât și cea intensă (sport) se face treptat începând din a patra săptămână postoperator, în funcție de starea generală a pacientei. 


Complicațiile ce pot apărea sunt hematomul, seromul, infecția, dehiscența plăgii, necroza complexului areolo-mamelonar, ptoză reziduală, etc.