foto-ginecomastie
ginecomastie

Ginecomastie

Preț de la
3.000 €

Ginecomastie

ginecomastie

Preț de la
3.000 €

Reprezintă dezvoltarea în exces a glandei mamare sau a țesutului adipos al sânului la bărbați. De obicei cauzele sunt dereglările hormonale sau idiopatice, de aceea consultul de chirurgie plastică trebuie alăturat unui consult endocrinologic și precedat de o ecografie mamară care ne arată procentul de țesut glandular în raport cu cel adipos. În stadiile avansate de dezvoltare poate exista și un exces de piele ce trebuie îndepărtat pentru un rezultat optim. Din această cauza operația are mai multe variante: incizie periareolara cu excizia țesutului glandular, asocierea cu liposucție pentru reducerea țesutului adipos dar și excizia tegumentară.


Operația se desfășoară sub anestezie generală, are o durată între 1,5 și 3 ore în funcție de varianta chirurgicală aleasă. Pacientul necesită o noapte de internare, urmând ca a doua zi să fie externat și să stabilească de comun acord cu medicul curant data următoarelor consulturi postoperatorii.


Este necesară purtarea unui corset elastic în permanență timp de 6 săptămâni postoperator, ulterior 6 săptămâni doar pe timpul nopții.

Îndepărtarea definitivă a pansamentelor se face la două săptămâni postoperator. 


Cicatricea postoperatorie trebuie masată cu unguente pe bază de silicon care ajută la o vindeare naturală și armonioasă. Expunerea la soare este de evitat pană la aproximativ un an. 

Reluarea activității fizice de rutină cât și cea intensă (sport) se face treptat începând din a patra săptămână postoperator, în funcție de starea generală a pacientului.