880a5580-50bb-461d-91e1-7060a0f2457e
excizie-xantelasme

Excizie xantelasme

Preț de la
1.000 €

Excizie xantelasme

excizie-xantelasme

Preț de la
1.000 €


Reprezintă acumularea subepidermică de colesterol creându-se depozite de culoare galben strălucitor. Acestea sunt netede, bine delimitate, nedureroase și apar cel mai frecvent în jumătatea medială a pleoapelor. Nu se remit și evoluează constant fără tratament de specialitate.

Tratamentul recomandat este excizia chirurgicală în cazul în care dimensiunea lor este mare sau cauterizare cu radiofrecvență pentru xantelasmele de mici dimensiuni. Aceste două tipuri de intervenții se realizează cu anestezie locală. 

Excizia chirurgicală presupune o incizie eliptică și excizia în bloc a xantelasmelor, pielea fiind suturată cu fire neresorbabile ce necesită a fi îndepărtate la cca 7 zile postoperator. 

Cauterizarea cu radiofrecvență presupune îndepărtarea xantelasmelor prin topirea acestora iar local pacientul trebuie sa aplice la domiciliu tratamentul indicat de catre medicul curant.


Rata de recurență a acestui tip de afecțiune/leziune este destul de mare iar pacienții sunt îndrumați să-și dozeze colesterolul și trigliceridele serice, să meargă la un consult de specialitate la medicul de familie sau medicul de medicină internă și să respecte o alimentație echilibrată.