70cf22d1-d1a3-49d4-9c3b-e4d6d8ef8c5c
_Placeholder Bisturiu

Cura chirurgicală a Maladiei Dupuytren

Preț de la
2.000 €

Cura chirurgicală a Maladiei Dupuytren

_Placeholder Bisturiu

Preț de la
2.000 €

Este o afecțiune benignă fibroproliferativă ce afectează aponevroza palmară apărând noduli, corzi și contracturi la nivel palmar și digital, astfel rezultând retracția progresivă în flexie a unuia sau mai multor degete cu imposibilitatea realizării mișcărilor de extensie. Deficitul funcțional la nivelul mâinii este cu atât mai mare cu cât unghiul format între palmă și degete este mai mare. 


Scopul tratamentului chirurgical este de a corecta deformarea de la nivelul degetului sau degetelor afectate cu restabilirea funcției și prevenirea complicațiilor de la nivelul structurilor articulare și ligamentare.


Tratamentul chirurgical constă în excizia bridelor retractile și a aponevrozei palmare afectate sub anestezie locoregională. Nu este necesară spitalizarea pe parcursul nopții. 

Îngrijirea postoperatorie presupune schimbarea pansamentului la 2-3 zile sau ori de câte ori este nevoie, purtarea unei atele gipsate timp de cca 10-12 zile cu deflectarea gradată a dgetelor, menținerea unei poziții elevate a mâinii operate și evitarea traumatismelor locale. Suprimarea firelor de sutură se realizează la 14 zile postoperator. 

Cicatrizarea controlată se realizează prin masajul cu unguente pe bază de silicon de cel puțin două ori pe zi, timp de minim 6 luni.


Controalele postoperatorii sunt necesare pentru atenta supraveghere a evoluției locale și pentru evitarea apariției complicațiilor.


Complicațiile postoperatorii posibile sunt: hematomul, infecția, necroza tegumentului palmar, dehiscența plăgii, etc.